Öğrencilerin 2016-2017 eğitim öğretim yılında teog hazırlık ve üniversiteye hazırlık için kurum arayışlarında velilerin bilgilendirilmesi önem arzetmenktedir. Bu yüzden; Eğer öğrencininin TEOG sınavı için velilerimiz Temel Ortaokul veya Etüt eğitim merkezlerine kayıt olması gerekir.

 
5 Ağustos 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29792
YÖNETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (p), 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (f),  13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c), dördüncü fıkrasının (d) ve beşinci fıkrasının (d) bentlerinde yer alan “en fazla beş” ibareleri “bir” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan “ya da ortaokul ve” ibaresinden sonra gelmek üzere “en fazla iki” ibaresi ile (ç) bendinde yer alan “özel öğretim kurslarının” ibaresinden sonra gelmek üzere “, öğrenci etüt eğitim merkezlerinin” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve üçüncü fıkrasında yer alan “ayrı katlarda” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya aynı bina içinde farklı bloklarda” ibaresi eklenmiştir.
“(2) Aynı kurucuya ait kurumlardan sadece okulların belirli bölümleri birlikte kullanılabilir. Aynı kurucu tarafından farklı seviyelerde okulların aynı binada açılmak istenmesi durumunda; giriş-çıkış, merdiven, oyun bahçesi, öğrenci tuvalet ve lavaboları her okul için ayrı düzenlenir. Ancak okul öncesi, ilkokul ve ortaokul veya ortaokulla ortaöğretim okullarının aynı binada açılmak istenmesi durumunda; öğrenciler için tuvalet ve lavabolar her okul için ayrı ayrı düzenlenir. Milletlerarası okullar diğer okullarla aynı binada bulunamaz. Aynı binada aynı kurucu tarafından başka bir okul açılabilmesi için kurucu veya kurucu temsilcisi, 5 inci maddenin ikinci fıkrasının (a), (d), (e), (g), (ğ) ve (i) bentlerinde belirtilen belgelerle müracaat eder. 6 ncı maddeye göre valilikçe gerekli inceleme yapılarak açılması uygun görülen okullara ilişkin başvurular, ekleriyle birlikte kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmek üzere Bakanlığa gönderilir. Bakanlıkça açılması uygun görülen okullara, on beş iş günü içinde Bakanlıkça kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilir. Bu süre, valilik teklifinin Genel Müdürlük evrakına giriş kayıt tarihinden itibaren hesaplanır.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının (b) ve beşinci fıkrasının (b) bentlerinde yer alan “ilavesi ve” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(4) Kurumun kurucusu olan şirketin türünün değiştirilmesi ve bu değişikliğin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanması hâlinde kurucu temsilcisi Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, değişikliğin yapıldığına ilişkin yönetim kurulu kararı ile valiliğe müracaat eder.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 14 – (1)  Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte özel öğretim kursu olarak faaliyet göstermekte olan kurumların kurucuları, 1/7/2018 tarihine kadar kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet göstermeye uygun hale getirirler ve kurum açma izni buna göre düzenlenir. Kurum açma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden düzenlenmemiş kurumlar hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanır.
(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce öğrenci etüt eğitim merkezi açmak üzere 5 inci maddenin ikinci fıkrasının (l) veya (m) bentlerindeki belgelerden herhangi birini almak üzere altı ay öncesine kadar başvuranlardan veya millî eğitim müdürlüklerinde kurum açma başvurusu bulunanlardan 11 inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendindeki bağımsız giriş şartı aranmaz.
(3) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte öğrenci etüt eğitim merkezi olarak faaliyet gösteren kurumların bina, blok, kat ilavesi ile kontenjan değişimi ve nakil başvurularında 11 inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendindeki bağımsız giriş şartı aranır.
(4) 1/1/2015 tarihinden önce kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alan okullarda 11 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi hükmü uygulanmaz.”

MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.