Sabah saatlerinde flaş bir son dakika haberi geldi.Irak'ın Kerkük kentinde, terör örgütü DEAŞ militanları ile güvenlik güçleri arasındaki sokak çatışmaları tekrar başladı. Daha önce yapılan açıklamada kentteki tüm DEAŞ'lıların öldürüldüğü duyurulmuştu.
Kerkük'ten sabah saatlerinde gelen ilk haber şöyleydi:
"Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ'ın dün sabaha karşı eş zamanlı olarak başlattığı saldırılar 24 saat sonra bastırıldı."
Associated Press'in haberine göre, Irak polisi tüm saldırganların öldürüldüğünü ya da kendilerini havaya uçurduğunu açıklamıştı. Ajans, bu sabah sessizliğin hakim olduğu Kerkük sokaklarında kontrolün tamamen sağlandığını duyurmuştu.
Kerkük'te sokak çatışmaları tekrar başladı
GÜVENLİK GÜÇLERİ ABLUKAYA ALDI
Ancak Anadolu Ajansı daha sonra çatışmaların tekrar başladığını bildirdi.
Kent merkezindeki AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, terör örgütü DEAŞ militanları ile güvenlik güçleri arasında Dumiz, 1 Haziran ve Esra Mahkudin mahallelerinde yoğun çatışmalar sürüyor.
Örgütün, dün kent merkezine yoğun bir şekilde saldırı düzenlemesinden dolayı bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri söz konusu mahalleri abluka altına almış durumda.
Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla militanların konuşlandığı sokak aralarına girip, sıcak çatışmaya giriyor.      
DEAŞtan Kerküke saldırı
EN AZ 23 CAN KAYBI
DEAŞ'ın dün kent merkezi ve şehrin dışındaki bir elektrik santraline düzenlediği saldırılarda, altısı güvenlik görevlisi 23 kişi hayatını kaybetmişti.
DEAŞtan Kerküke saldırı