Uber'in başı sıkıntılardan bir türlü kurtulmuyor. Ulaştırma Faaliyetlerini durdurduğu şehirlerin sayısı her geçen gün artan Uber'e bir şok da İngiltere'den geldi.

Dünya ulaşım devi Uber’in, İngiltere’nin başkenti Londra’da verdiği hizmet için gerekli lisansın uzatılması için yaptığı başvuru reddedildi.

Lisans uzatımının reddine ise şirketin “doğru ve uygun” bir operatör olmaması gerekçe gösterildi. Londra Ulaştırma (Transport For London) tarafından yapılan açıklamada, “Uber’in yaklaşımı ve uygulamaları şirket sorumluluğu eksikliğini yansıtıyor.” denildi. 

Şu anki lisansı 30 Eylül’de sona erecek olan Uber’in bu süre ardından temyiz başvurusu için 21 gün süresi bulunuyor.

ARAÇ KİRALAMA BİRİMİNİ DE KAPATMIŞ!

Son zamanlarda başta Avrupa olmak üzere bazı ülkelerdeki düzenleyici kurumlar ile başı dertte olan ulaşım devi Uber, ABD’deki araç kiralama birimini de geçen ay kapatma kararı almıştı.

Uber’in bundan iki yıl önce kurduğu Xchange Leasing isimli şirketin kapatılması ile 500 kişinin işine de son verileceği belirtiliyor.

Yaklaşık 9 bin araçtan oluşan bu birimin kapatılma nedeni olarak da zararların artması gösteriliyordu.
 
CEO'SUNU DA DEĞİŞTİRDİ.

Uber'in eski CEO'su Travis Kalanick, şirkette son dönemde artan taciz ve ayrımcılık suçlamalarının ardından yönetim kurulu tarafından süresiz olarak görevden uzaklaştırılmış ve Kalanick istifa ettiğini açıklamıştı. Uber Travis Kalanick yerine ise Dara Khosrowshahi göreve getirmişti.